Νέα στοιχεία προκύπτουν καθημερινά στην υπόθεση της 4χρονης Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα καθώς υπάρχει ένας βομβαρδισμός από καταθέσεις και καταγγελίες για την υπόθεση, ενώ και πολλά ζευγάρια εμφανίζονται στις αρχές υποστηρίζοντας πως πρόκειται για το δικό τους εξαφανισμένο παιδί ζητώντας εξέταση DNA.

Ads

 
Η ιστορία της μικρής Μαρίας έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Το Χαμόγελο του Παιδιού, που φιλοξενείται η 4χρονη, έχει δεχτεί πάνω από 5.000 κλήσεις και έχει ξεκινήσει έρευνα και εκτός συνόρων για να εντοπιστούν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού.
 
Την ίδια στιγμή η αστυνομία δέχεται πλήθος καταθέσεων από πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που υποστηρίζουν πως έχουν αναγνωρίσει την 4χρονη, αλλά και από γονείς που δηλώνουν πως πρόκειται για το δικό τους εξαφανισμένο παιδί. Σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση της Interpol. Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο κυκλώματος εμπορίας παιδιών.
 
Το ζευγάρι Ρομά που είχε το παιδί έχει δηλώσεις στην αστυνομία διάφορες εκδοχές για την 4χρονη Μαρία πέφτοντας σε πλήθος αντιφάσεων. Τελευταίος ισχυρισμός είναι πως μητέρα της ήταν μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, με την οποία δούλευαν μαζί και ένα βράδυ παράτησε το κορίτσι και εξαφανίστηκε. Το ζευγάρι των Ρομά θα απολογηθεί στον ανακριτή και θεωρείται βέβαιο πως θα δοθούν φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα.
 
Οι αρχές αξιολογούν κάθε πληροφορία. Στη δημοσιότητα δόθηκε η ιστορία ενός ζευγαριού που εμφανίστηκε στην αστυνομία Θεσσαλονίκης και ανέφερε πως έχει βάσιμες υποψίες ότι η μικρή Μαρία είναι το χαμένο τους παιδί ζητώντας να γίνει άμεσα τεστ DNA.
 
Το ζευγάρι ανέφερε ότι το 2009 έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, οι γιατροί τους είπαν τότε πως το παιδί γεννήθηκε νεκρό και το έθαψαν. Ωστόσο το ζευγάρι ζήτησε εκταφή και τότε αποκαλύφθηκε πως το φέρετρο ήταν άδειο. Όπως είπαν στην αστυνομία πιστεύουν πως το παιδί τους έχει πέσει θύμα κυκλώματος αρπαγής βρεφών και ζήτησαν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσής τους.