Μπαράζ νέων καταγγελιών αναφορικά με τις ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικών έρχεται στην επιφάνεια μετά τις χθεσινές σχετικές αποκαλύψεις του tvxs.gr.

Ads

Οι εν λόγω καταγγελίες έρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Αρκαδία, η Ηλεία, η Μεσσηνία, το Μεσολόγγι, η Χαλκίδα, ο Βόλος, ενώ αναδεικνύονται από δημοσιεύματα τοπικών μέσων αλλά και από όσα αναφέρει σε αναρτήσεις του στο  Twitter ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών), Γιώργος Παπανικολάου.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Η απόφαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, φέρεται να αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί..

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το documento.gr, ακυρώσεις εμβολιασμού θα ισχύσουν και για τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, ενώ, το apokalypseis.com δημοσιεύσει έγγραφο το οποίο φέρεται να είναι η ειδοποίηση προς το ιατρικό προσωπικό, η οποία αναφέρει: «Επειτα από προφορική επικοινωνία της 6ης ΥΠΕ δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός την Δευτέρα 4.1.2021 άρα δεν ισχύουν και τα ραντεβού. Αναμένονται νεότερες οδηγίες . Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εκ της Διοικήσεως».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρδέλης, υποστήριξε ότι δεν αναβλήθηκαν οι εμβολιασμού και πως ξεκινούν τη Δευτέρα σε οκτώ νοσοκομεία της περιφέρειάς του, ανάμεσά τους ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Αναφορικά με τον Βόλο και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται:

«Απάντηση σε δημοσιεύματα:

Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί  διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.
Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς.»