Μία νέα αυτοκτονία μετανάστη σημειώθηκε σήμερα μέσα στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Πρόκειται για μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έβαλε τέλος στη ζωή απελπισμένος για το γεγονός ότι συνελλήφθη και μεταφέρθηκε για τρίτη φοά στην Αμυγδαλέζα. Ένταση επικράτησε στο κέντρο κράτησης.

Ads

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μεταναστών, ο μετανάστης το όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Ναντίν, βρέθηκε στο κελί του με μία πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το λαιμό του, την οποία και χρησιμοποίησε ως θηλιά προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο μετανάστης που δεν διέθεται τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα είχε συλληφθεί ξανά δύο φορές. Η τρίτη σύλληψη του έγινε στην Κρήτη, από όπου και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα εκ νέου.

Ένταση επικράτησε στο κέντρο κράτησης με τους κρατούμενους να μην επιτρέπουν στην αστυνομία την πρόσβαση. Στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής. Ενήμερoι για την κατάσταση είναι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία το Σάββατο θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον αναπληρωτή υπουργό Γ. Πανούση και τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Το Σάββατο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισκεφτεί την Αμυγδαλέζα, ενώ για το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα. 

Παλαιότερες μαρτυρίες κρατουμένων
 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, ένας ακόμη μετανάστης πέθανε στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μετανάστη στο συγκεκριμένο κέντρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εν λόγω μετανάστης από το Αφγανιστάν έπασχε από AIDS.

Ads