Ζήτημα ασφάλειας των ακτών της Χαλκιδικής εγείρεται από το γεγονός ότι οι λάσπες από τις εκβολές του Πηνειού «ταξιδεύουν» στον Θερμαϊκό και κατακλύζουν τα δυτικά παράλια της Κασσάνδρας.

Ads

Ήδη, από την Παρασκευή (15/7) πολίτες σε παραλίες της δυτικής Κασσάνδρας αναφέρουν υψηλή θολότητα στο νερό της θάλασσας, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Φούρκας. Όπως αναφέρει στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, «εντοπίσαμε κάποια θολούρα στα νερά και για αυτό καλέσαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) που προχώρησε σε δειγματοληψίες».

«Παράλληλα, ενημερώθηκε και η αντιπεριφέρεια και η υπηρεσία υδάτων του Λιμεναρχείου. Είναι λογικό ο κόσμος να ανησυχεί μετά από όσα έγιναν στη Θεσσαλία, για αυτό κινητοποίησα και όλες τις υπηρεσίες» σημειώνει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν φαίνεται να προκύπτει ιδιαίτερη ανησυχία για την ποιότητα του νερού, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

H λάσπη και τα φερτά υλικά που έβγαλε στη θάλασσα ο Πηνειός διέσχισαν τον Θερμαϊκό και έφτασαν μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής

Σχεδόν 10.000 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως τις 7 το πρωί σήμερα έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 9.924 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.281 αντλήσεις υδάτων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.576 άτομα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ads

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν ισχυρές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου απαιτείται, τα εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.