Μόλις ένα 24ωρο μετά την άρνησή του ότι είχε δώσει εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, που έστειλε τα νερά προς τον Παλαμά και πλημμύρισε η περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος τώρα παραδέχτηκε ότι έδωσε την έγκριση, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ήταν αίτημα του δημάρχου.

Ads

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης / Στήριξη στον Αγοραστό – Fake news ότι έσπασε ανάχωμα με εντολή της Περιφέρειας

«Εμείς είχαμε μισθωμένα περίπου 30 μηχανήματα. Τα 15 ήταν τοποθετημένα σε επικίνδυνα σημεία και άλλα 15 θα είχαμε δώσει σε δήμους και τοπικές κοινότητες, οι οποίες μας τα ζητούσαν για να κάνουν κάποιες εργασίες. Έτσι είχαμε και ένα στον Κοσκινά.

Εγώ εκείνο το βράδυ ήμουν στην Καρδίτσα. Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης και έλαβα τηλεφώνημα από τον δήμαρχο Παλαμά, τον κ. Σακελλαρίου και μου ζήτησε ένα μηχάνημα, για να γίνει τομή στο ανάχωμα γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως αν θεωρεί ότι η λύση αυτή είναι ενδεδειγμένη, να το κάνει. Μου είπε ότι έπρεπε να γίνει και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Στο παρελθόν και κατά τον Ιανό και στον Διομήδη είχε γίνει τομή» ανέφερε μιλώντας στον Alpha, ενώ όταν ρωτήθηκε ξανά για το αν τον κάλεσε ο δήμαρχος, κάτι που ο τελευταίος αρνείται, εκείνος απάντησε:

Ads

«Με κάλεσε εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα».

 

Αναφορικά με το αν ο χωματουργός που κλήθηκε να σπάσει το ανάχωμα είπε την αλήθεια ο Κώστας Νούσιος παραδέχτηκε ότι «από την περιφέρεια, πήρα τον χωματουργό και του είπα “συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό”. “Ακόμη και το ανάχωμα;”. “Ακόμη και το ανάχωμα”. Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Να παραιτηθεί ο Αγοραστός – Με εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγινε ρωγμή σε φράγμα