Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο. Αργά το βράδυ βρέθηκε στα Ελληνικά της βόρειας Εύβοιας μια σορός, και όπως αποδείχθηκε πρόκειται για τον 77χρονο αγνοούμενο από την Πάλτση του Πηλίου. Πλέον επίσημα οι νεκροί είναι 11 και οι αγνοούμενοι 6.

Ads

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και οι προσπάθειες προσέγγισης των χωριών της Καρδίτσας και των Τρικάλων που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά. Συνεργεία του στρατού μεταφέρουν νερό, τρόφιμα και εφόδια στα αποκλεισμένα χωριά, ενώ στο 1ο δημοτικό σχολείο της Καρδίτσας μεταφέρονται οι απεγκλωβισμένοι.

Διαβάστε επίσης: Γιάννουλη Λάρισας / Διασώθηκαν 8 άτομα μετά από ανατροπή δυο διασωστικών λέμβων

Η στάθμη του Πηνειού απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Έχουν σταλεί μηνύματα ετοιμότητας για πλημμυρικά φαινόμενα στους κατοίκους όλων των χωριών μέχρι το σημείο που το ποτάμι εκβάλλει στη θάλασσα και στα χωριά της κοιλάδας των Τεμπών.

 

Στη Λάρισα, τα νερά του Πηνειού έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα τις συνοικίες του Αγίου Θωμά, του Ιπποκράτη, της Νέας Σμύρνης και τις νέες εργατικές κατοικίες στην Γιάννουλη, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων. Η αστυνομία έχει εκκενώσει το χωριό Ελευθέριος, ενώ η Λάρισα είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων που πλημμύρισαν δρόμους και γραμμές του ΟΣΕ.

Ads

Στον Βόλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης. Η πόλη είναι χωρίς νερό για 6η μέρα, ενώ η παροχή νερού, το οποίο δεν είναι πόσιμο, γίνεται εκ περιτροπής και για ελάχιστο χρόνο.

 

Αλλεπάλληλα μηνύματα 112

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 στάλθηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά στους κατοίκους πολλών πλημμυρισμένων περιοχών του θεσσαλικού κάμπου, προειδοποιώντας τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης.

Ειδικότερα, στάλθηκαν 112 για Κάτω_Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμό, να παραμείνουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγο μετά τις 16.00 ανάλογο μήνυμα εστάλη σε Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί, Λουτρό, και Κουλούρα,.

Το 112 ήχησε εκ νέου στα κινητά τηλέφωνα και των κατοίκων του Βόλου και της Λάρισας. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία οι κάτοικοι στα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

 

Ακολούθησε για Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω_Αμυγδαλή.