Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στη Γιάννουλη, κωμόπολη της Λάρισας, η οποία έχει πλημμυρίσει και έχει «βυθιστεί» κάτω από τα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού.

Ads
(Βίκτωρας Αντωνόπουλος / tvxs)

 

Κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω τα οχήματα τους, τα οποία έχουν «βουλιάξει», ενώ άλλοι παραμένουν στα σπίτια τους, εφ’ όσον είναι ψηλά, περιμένοντας είτε να υποχωρήσει το νερό είτε να μεταφερθούν με βάρκα σε ασφαλή σημεία.

(Βίκτωρας Αντωνόπουλος / tvxs)

 

Ads
(Βίκτωρας Αντωνόπουλος / tvxs)

 

Ακόμη και μεγάλα και πολυώροφα  εμπορικά καταστήματα έχουν καλυφθεί με νερά, δείγμα του πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή που θα φανεί με την υποχώρηση των υδάτων.

Την ίδια στιγμή caterpillar εκτελούν χρέη «λεωφορείου» για κατοίκους που θέλουν να φύγουν από τη Γιάννουλη, αλλά και για άτομα που μένουν σε άλλη περιοχή της Λάρισας και τα νερά εμποδίζουν τη διέλευσή τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με άτομα που θέλουν είτε να φτάσουν στη Γιάννουλη για να βρουν συγγενείς και φίλους είτε να προσεγγίσουν άλλα χωριά ή κωμοπόλεις όπου εργάζονται ή μένουν.

(Βίκτωρας Αντωνόπουλος / tvxs)

 

Πολύς κόσμος που είναι μαζεμένος στο σημείο βιντεοσκοπεί την όλη πρωτόγνωρη διαδικασία και ζητάει πληροφορίες για τα δρομολόγια των Caterpillar.

(Βίκτωρας Αντωνόπουλος / tvxs)