Για πρωτοφανείς αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις στην Προεδρία της Κυβέρνησης κάνει λόγο ο «Σύλλογος Εργαζομένων για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου». Οι καταγγελίες αφορούν στην πλήρωση θέσεων διευθυντών με τοποθέτηση αντί κρίσεων στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, με το υπ’ αριθ. Δ177/4-2-2021 έγγραφό του, προέβη, αντί κρίσεων, στην τοποθέτηση Προϊσταμένων Τομέων (επιπέδου Διευθύνσεων) και Τμημάτων, καταλύοντας με αυτό τον τρόπο κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας, νομιμότητας και χρηστής διοίκησης, δεδομένου ότι δεν ελήφθησαν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού (ΓΓΣ).

Την ίδια στιγμή, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού παρέμειναν κενές 13 θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων, οι οποίες πιθανότατα θα καλυφθούν από υπαλλήλους που θα αποσπαστούν, με την υπ’ αριθ. Δ 824/13.5.2021 «Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για απόσπαση είκοσι εννέα (29) υπαλλήλων», κατά παρέκκλιση των σχετικών κείμενων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Σημειώνεται ότι δεν έχει, ακόμα, συγκροτηθεί και λειτουργήσει στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ώστε, εκτός από τις κρίσεις, να αποφανθεί για χρονίζοντα υπηρεσιακά ζητήματα των υπαλλήλων».

Ads