Στο εσωτερικό της ΝΔ μεταφέρονται οι τριγμοί από τον «σεισμό» που προκλήθηκε χθες, με αφορμή τον διπλωματικό τραγέλαφο, ο οποίος προέκυψε από την αναγραφή και κατόπιν την διαγραφή του όρου «ιστορική» για την Συμφωνία των Πρεσπών από επίσημο εθνικό έγγραφο. 

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αναφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» και ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες, με τις αιχμές να κατευθύνονται ουσιαστικά προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος και υπέγραψε το έγγραφο. 

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, ως «άθλια και ανιστόρητη συμφωνία» και υποστήριξε ότι η ΝΔ «αναγκάστηκε να την υιοθετήσει».

Διαβάστε επίσης:

Η Όλγα Γεροβασίλη που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ υπενθύμισε στον βουλευτή της ΝΔ ότι βουλευτές και πλέον υπουργοί της ΝΔ «φόρεσαν περικεφαλαίες, κατέβαιναν σε συγκεντρώσεις και καλούσαν σε καταλήψεις» ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών την οποία πλέον υιοθετούν ως ιστορική. 

Ads

Χαρακτήρισε δε, «γελοίο περιστατικό» την αναγραφή – διαγραφή του όρου «ιστορική» για τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι γνωστό ότι τα κοινά ανακοινωθέντα διασταυρώνονται.