Τη  στήριξη της στην τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλώνει η «Πλατφόρμα 2010». Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της «με τη Συμφωνία των Βρυξελλών άρχισε ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, που όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ads

Στην «Πλατφόρμα 2010» υπάγονται επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Στάικος, Ρήγας, Αναγνωστοπούλου, Ζαχαριάδης, Μανταδάκης, κα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η «Πλατφόρμα 2010» με βάση τη συμφωνία αυτή, «η ελληνική πλευρά κερδίζει χρόνο ώστε να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας η «Πλατφόρμα 2010»  σημειώνει ότι «τα μέτρα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση -και θα ίσχυαν αν κέρδιζε τις εκλογές, οδηγώντας σε παραπέρα ύφεση- αποτράπηκαν, όπως και οι προβλέψεις για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες και τις αντοχές της κοινωνίας».

Ads

Η «Πλατφόρμα 2010» τονίζει, επίσης, ότι η η μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συντριβεί οποιαδήποτε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στους ασφυκτικούς χρόνους που καθόρισαν οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι και συντηρητικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, έπεσε στο κενό.

Όπως επίσης  επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, απαιτούνται από την ελληνική κυβέρνηση λεπτοί χειρισμοί, προσεκτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Μεγάλης σημασίας θεωρεί την ανασυγκρότηση του κόμματος με όρους δημοκρατικής λειτουργίας και συμμετοχής των μελών».

Δεν πρέπει, καταλήγει η ανακοίνωση, στο όνομα των «ειδικών» συνθηκών να δείχνουμε ανοχή σε φαινόμενα συγκεντρωτισμού, υποτίμησης των κομματικών οργάνων και των συλλογικών διαδικασιών, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης:
Το μήνυμα Τσίπρα και τα αριστερά «όχι» στη συμφωνία
Σφοδρή κριτική Μηλιού για τη συμφωνία στο Eurogroup
Λεουτσάκος: Τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν τη συμφωνία