Την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη μείωση της σπατάλης ζητά με εγκύκλιό του προς τα υπουργεία ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ads

Επισημαίνει ότι η διάθεση των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων δεν θα είναι δεδομένη, καθώς, όπως τονίζει, «θα αποδεσμεύονται κονδύλια ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σαχινίδης γνωστοποιεί ακόμα ότι θα απαιτείται η έγκριση της Βουλής για μετατάξεις ή αποσπάσεις προσωπικού, ενώ εφιστά την προσοχή στην είσπραξη κάθε είδους οφειλής από τρίτους.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι αναφορικά με τις αποδοχές του προσωπικού θα πρέπει να εφαρμόζεται πιστά το πρόγραμμα λιτότητας.

Ads

Ευχαριστημένος από την περαίωση δηλώνει ο Κουσελάς

Εν τω μεταξύ, ευχαριστημένο από τα αποτελέσματα της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων δηλώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, η περαίωση πήγε πάρα πολύ καλά, όχι μόνο για τον εισπρακτικό της χαρακτήρα, αλλά και για τους ίδιους τους φορολογούμενους, που τους δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία με τη βούλησή τους να κλείσουν χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις και να γλιτώσουν από το βραχνά των ελέγχων.

Πρόσθεσε πως πήγε καλά όμως και για τους ίδιους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι βάζουν πλέον στην άκρη τον όγκο αυτό των ανέλεγκτων υποθέσεων -που στις αρχές αυτής της διαδικασίας ανήρχετο στο 1,5 εκατομμύριο-, για να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα από 1-1-2011 με ένα εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο.

Εκανε ακόμη γνωστό πως μέχρι την Τρίτη είχαν εισπραχθεί 923 εκατομμύρια, σημειώνοντας πως έχουν βεβαιωθεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι το κράτος θα μπορεί να εισπράξει άλλο τόσο περίπου. “Η περαίωση έγινε προκειμένου να ξεμπλέξουμε με το παρελθόν και να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα” υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών.