Μαχαιρώματα, αδειάσματα και νεύρα συνθέτουν το σκηνικό τις τελευταίες μέρες στη Νέα Δημοκρατία. Η υπόθεση Novartis, οι δηλώσεις Μεϊμαράκη και οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν φέρει τριγμούς στη «γαλάζια» πολυκατοικία.

Ads

Novartis: Περιμένοντας τους επόμενους

Όλη την προηγούμενη βδομάδα στο θέμα της Novartis η ΝΔ εκπροσωπήθηκε αποκλειστικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άδειασε μέχρι και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που ζητάει να αρθεί η ασυλία του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

Η ΝΔ, τώρα, αδείαζει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, προτιμάει τις πολιτικές λύσεις από τα αντίποινα και, κυρίως, θα ψηφίσει υπέρ της ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ads

Το θέμα είναι τι θα γίνει αν η Εισαγγελία Διαφθοράς ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο και ζητήσει άρση ασυλίας από πρώην «γαλάζιο» υπουργό. Τότε η ΝΔ θα ψηφίσει άρση ασυλίας ή θα καλύψει το στέλεχός της;

Η Novartis αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση για τη ΝΔ και οι εξελίξεις θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Μεϊμαράκης: Κάποιοι θέλουν να με κοντύνουν

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέναντι σε «κάποιους που θέλουν να με κοντύνουν» εντός της ΝΔ με αφορμή τη δήλωση ότι «η πρόταση Τσίπρα για Νόμπελ είναι τιμιτική για τη χώρα».

Ευθεία βολή του πρώην προέδρου της ΝΔ και προς την ηγεσία του κόμματος, καθώς «ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται σε νοσηρό περιβάλλον», ενώ κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στους «πολιτικούς αντιπάλους, καθώς δεν είναι εχθροί».

Επιστροφή Σταμάτη στα… ανταλλάγματα

Επιπλέον, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε σε μισαλλόδοξους τόνους ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου υπερήφανος αν θα πάρει βραβείο Νόμπελ, διότι αυτό είναι το αντάλλαγμα για τη Μακεδονία».

Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ.Κυρανάκης.

Η ΝΔ φοβάται την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου
Στην εκτίμηση ότι «η ΝΔ προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της», προέβη το Μαξίμου.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους θεσμούς».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε σημειώσει, «η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην μειωθεί το αφορολόγητο»!

Πηγή: «Η Αυγή»