Την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως μαζί τον ίδιο στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και ο Χρήστος Αηδόνης.

Ads

 
Δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την πρόθεσή του – όπως είπε στο Βήμα – να ενσωματωθεί πλήρως στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ – Ελιά, όπως την ονόμασε, και μαζί με αυτόν ενσωματώνεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης.
 
Έτσι με την επιστροφή των βουλευτών, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 29 βουλευτές. Όσον αφορά τις πληροφορίες που τον θέλουν να εισέρχεται στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν έχει καμιά απολύτως πληροφορία και ότι στρέφει την προσοχή του στην άψογη διεξαγωγή του επερχόμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια και αρχίζουν συζητήσεις για την επιστροφή στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ του Μάρκου Μπόλαρη και του Μίμη Ανδρουλάκη. Ωστόσο και οι δύο διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες. 

«Ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν εμπλέκεται σε κανενός είδους συζητήσεις όπως αυτές στις οποίες αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα, αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Σε κάθε περίπτωση παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής», τονίζεται σε ανακοίνωση του. 

Αρνητικός στην επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τάσσεται και ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει: «Στην πολιτική μου διαδρομή λειτουργώ κι επιλέγω με κριτήρια πολιτικά. Η απόστασή μου από το υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ, δεν υπαγορεύτηκε από προσωπικές αντιθέσεις, αλλά από τη μετάλλαξή του και την προς τα δεξιά ολίσθηση. Όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται συνεχώς τότε δεν είναι λάθος αλλά συνιστά αλλαγή πολιτικής και μετατόπιση».

Ads

«Ήμουν και παραμένω βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης και των μικρομεσαίων Ελλήνων. Έχω εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μου στην πολιτική ύφεσης, που ασκεί η συγκυβέρνηση. Πολιτική που αποσαθρώνει την παραγωγική βάση της χώρας, διογκώνει την ανεργία, θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και μετατρέπει χιλιάδες νέους σε μετανάστες. Κρίσιμη αναγκαιότητα σήμερα είναι η αλλαγή πολιτικής, με την κατάθεση ενός εθνικού, αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητες οι συνέργειες όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που στην πράξη κι όχι διακηρυκτικά, παρεμβαίνουν καθημερινά στην πολιτική ζωή για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη», αναφέρει.