Μία καταγγελία που προκαλεί οργή κάνει το γύρο του διαδικτύου και τον social media. Αφορά τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν που είχε κληρωθεί για να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του. 

Ads

Μάλιστα είχε δώσει και συνέντευξη, δηλώνοντας πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ωστόσο, τελικά ο Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία αλλά την ταμπέλα του σχολείου του. 

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 11χρονος Αμίρ κρατά την πινακίδα που γράφει 6ο Δημοτικό Σχολείο. Το πρακτορείο αναφέρει ότι ούτε το προσφυγόπουλο, ούτε οι γονείς του γνωρίζουν γιατί συνέβη αυτό. 

image

Ads

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου καταγγέλλει στο facebook, ότι ο διευθυντής του σχολείου αποφάσισε να μην δώσει τη σημαία στο Αφγανόπουλο. 

«Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με τη σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία. Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…».