Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τον θάνατο μιας 58χρονης Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο.

Ads

Η 58χρονη που έμενε με τον άνδρα της στη Μηλίνα, εντοπίστηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της , με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια.

Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατράπηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση. Ο θάνατος της 58χρονης, με βάση τα ευρήματα, αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία με τον δολοφόνο της να την πυροβολεί πισώπλατα και να την αιφνιδιάζει.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας έδειξε ότι η γυναίκα έφερε τραύμα διαμπερές από περίστροφο στη θωρακική χώρα, την καρδιά και στους πνεύμονες, ενώ για τους λόγους καθυστέρησης της νεκροψίας ανέφερε φόρτο εργασίας της υπηρεσίας.

Ads

Τα στοιχεία και οι λόγοι της λανθασμένης αρχικής εκτίμησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τραύμα προκλήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm.

Αναφορικά με τους λόγους που δεν έγινε αντιληπτό το πόρισμα αναφέρει πως «η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής, ενώ το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο- τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

Ακόμη ένα «σκοτεινό» σημείο της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η τουρίστρια ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο άνδρας της δηλώσει τον θάνατό της.

Ποια τα ενδεχόμενα που εξετάζει η αστυνομία

Από την παραλία της Μηλίνας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Δεν έχει βρεθεί το όπλο.

Πληροφορίες του magnesianews αναφέρουν ανακρίνεται ο σύζυγος του θύματος, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία για το θέμα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η άτυχη 58χρονη να σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλιου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κυρία Κούση Χρυσαυγή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».