Την πικρία του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της παραπομπής του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου, εξέφρασε ο πρώην υπουργός επί ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «προαποφασισμένη».

Ads

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα 99,5, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε διατεθειμένος να να φτάσει ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν χρειαστεί, υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο να κατηγορείσαι ως πολιτικός και άλλο για πολιτικούς λόγους». Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του, ψήφισαν με βάση την κομματική γραμμή, χωρίς να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις θέσεις των προσώπων που κατηγορούνται.

Ο κ. Βουλγαράκης ερωτηθείς για τις δηλώσεις εναντίον του, από πλευράς του Αντώνη Σαμαρά, αλλά αρκεστηκε να σχολιάσει ότι «προς το παρόν με ενδιαφέρει να καθαρίσει αυτό το ηθικό νέφος που υπάρχει».

Τέλος, απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας με το ΛΑΟΣ «ήμουν και είμαι Νέα Δημοκρατία».

Ads

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί στις 19 Ιουλίου, ζήτησε ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο κ. Αγγέλου είχε κληθεί χθες ενώπιον της ανακρίτριας μετά την απαγγελία σε βάρος του της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Τόσο ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και κατηγορούμενοι και μάρτυρες ενώπιον της ανακρίτριας, έχουν κάνει λόγο για παρεμβάσεις του κ. Αγγέλου στην υπόθεση και για κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό στην όλη υπόθεση των ανταλλαγών του δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.