Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου προκειμένου να βάλει τις τελικές πινελιές του οδικού χάρτη στο δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης, το οποίο ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών από την Επιτροπή θέσεων.

Ads

Την πρόταση των «3» για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους Ευρωσοσιαλιστές παρουσίασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το ζήτημα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου. Μίλησε βέβαια για την θετική εμπειρία που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις επαφές που έκανε με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις του Κ.Ε.Α. (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να ηγηθεί της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όσον αφορά την ισότητα στο Γάμο η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι αυτονόητη.

Για το δάνειο στα κομματικά Μέσα, μέλη της ΠΓ ζήτησαν κατά τις τοποθετήσεις τους διευκρινίσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε πως δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, σημειώνοντας πως δεν είναι ευχάριστο ότι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Μάλιστα, εξήγησε ότι ενημέρωσε και την οικογένεια του. Προανήγγειλε δε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου θα συζητηθεί η λειτουργία των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης. Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να υπάρξουν εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, φέρεται να υπογράμμισε ότι για τον ίδιο το ζήτημα αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή»

Ads