Τις αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν θέλει να βλέπει καταδικασθέντες βιαστές να κυκλοφορούν εκτός φυλακής.

Ads

Ειδικότερα μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε: «Θέλει δεν θέλει κανείς να το πιάσει, αυτό το ζήτημα είναι πολιτικό θέμα. Όταν έχεις ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία και εδώ πρέπει να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το νομικό ζήτημα που είναι άλλοι αρμόδιοι να το εξηγήσουν, εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Από ΄κει και πέρα, εφαρμόζεται ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σας εξηγήσει ένας νομικός, ότι είναι ευνοϊκότερος για περιπτώσεις σαν κι αυτές, όταν έχει διατελέσει κάποιος παράβαση που διώκεται σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αποδέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο όποιον και να ρωτήσετε γύρω σας. Από ΄κει και πέρα είναι άλλο πράγμα…

Η ελληνική κοινωνία θα σας πει αυτή τη στιγμή ότι δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός. Τώρα, τι ποινή είναι αυτή, ευνοϊκότερη ή αυστηρότερη, όπως κάναμε εμείς, είναι δευτερεύον. Ο σφυγμός της κοινωνίας είναι αυτός. Έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στο Σούνιο, στην Ακρόπολη, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο, είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Ads

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι αντίθετος με την ανάρτηση σχετικών πανό. «Το να έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο», είπε χαρακτηριστικά.