Ως απλός πολίτης, μιλούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν έλεγε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη «πρέπει να πάει φυλακή», κατά την κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με τη συμπεριφορά του υπουργού αλλά και αντιπροέδρου της ΝΔ, τον οποίο τελικά παρουσίασε ως «αγανακτισμένο πολίτη». 

Ads

«O κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης αλλά ως απλός πολίτης που εξέφρασε μια προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι η υπόθεση του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως την διάκριση των εξουσιών», απάντησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε. 

Διαβάστε επίσης: Τουλουπάκη για Γεωργιάδη: Η Ευρώπη πρέπει να μάθει τι γίνεται στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ας τον στείλουν σπίτι του να μιλά ως απλός πολίτης

Για την απάντηση Πέτσα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

Ads

«Όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis. Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς του επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.