Δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικοτητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, πέραν αυτώνς της Υγείας και της Πρόνοιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του στο MEGA.

Ads

Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πάροδο του καλοκαιριού όλο και περισσότεροι πολίτες θα προστρέξουν να εμβολιαστούν, ενώ απηύθυνε έκκληση στους νέους να κλείσουν σήμερα ραντεβού για εμβόλιο το οποίο «έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμη και αύριο», όπως είπε.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Πέτσας στο Mega.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα για τη εστίαση, το οποίο «απασχολεί έντονα την αγορά», η οποία θα το ρυθμίσει μόνη της, όπως επισήμανε, ενώ σημείωσε ότι «έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης».

Ads

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας στον τομέα της Υγείας και τα πρόβλημα που πιθανότατα θα υπάρχουν στη λειτουργία των νοσοκομείων ανέφερε:

«Τον Μάρτη του 2020 υπήρχε μεγάλη αγωνία αν θα έχουμε γιατρούς στην πρώτη γραμμή, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν ανησυχώ, ανησυχώ για την υγεία των ανθρώπων αυτών για να προστατέψουν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους».

Εξάλλου, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, ο εμβολιασμός θα βοηθήσει όλους μας να επανέλθουμε στην καθημερινή μας δραστηριότητα, προσφέροντάς μας ανοσία ή έστω και ελαφρότερη νόσηση ώστε να μην κατακλυστούν ξανά τα νοσοκομεία με βαριά περιστατικά και διασωλήνωσης.

«Βεβαίως έχουν γίνει προσλήψεις σε υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό άλλα προκάλεσε έντονη ανησυχία η έξαρση που σημειώθηκε πρόσφατα και το γεγονός ότι να δίνουμε χρόνο στον ιό να δημιουργεί τις μεταλλάξεις που τον ισχυροποιούν» σημείωσε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Ωστόσο τελευταία παρατηρείται κάποια αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών γεγονός το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία».