Στην ευρωομαδα των Πράσινων προσχώρησε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, αποχωρώντας από την ομάδα της Αριστεράς, όπως γνωστοποίησε μέσω επιστολής.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Νοεμβρίου, ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επιστολή αποχώρησης του Πέτρου Κόκκαλη από την Ομάδα της Αριστεράς

Ο χρόνος που περάσαμε μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαδεύτηκε από την αδιάκοπη επιδίωξη για δικαιοσύνη, ισότητα, συμμετοχικότητα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Υπήρξαμε η φωνή των περιθωριοποιημένων, οι υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για το έργο που έχουμε επιτελέσει από κοινού και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να αποτελεί δύναμη θετικής αλλαγής.

Ads

Από την 1η Φεβρουαρίου, δεν θα είμαι πλέον μέλος της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα ενταχθώ στην ομάδα των Πρασίνων/EFA. Θα ηγηθώ της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου πράσινου κόμματος, το οποίο λείπει και χρειάζεται η χώρα μου.

Όπως είμαι σίγουρος πως ο κοινός αγώνας θα μας φέρει κοντά. Ας μην ξεχνάμε τα μαθήματα που πήραμε ο ένας από τον άλλο. Ας αφήσουμε το πνεύμα της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης να είναι η κληρονομιά μας. Η κοινή μας δέσμευση για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας είναι ένας φάρος που θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί στα αντίστοιχα πολιτικά μας ταξίδια.

Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στον καθένα από εσάς. Η αφοσίωση, το πάθος και η ακλόνητη δέσμευσή σας στις κοινές μας αξίες με εμπνέουν καθημερινά. Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω δίπλα σε τόσο αξιόλογα άτομα.

Σας ευχαριστώ για τις αναμνήσεις, τη συντροφικότητα και το κοινό ταξίδι. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σας προσπάθειες. Ας συνεχίσουμε να επηρεάζουμε θετικά τον κόσμο, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.