Το αλαλούμ με την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης συνεχίζεται. Νωρίς το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, «κούρεψε» τις προσδοκίες αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναφέρει της επιδότησης των 15 λεπτών του ευρώ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, στην αντλία των βενζινάδικων, από την 1η Νοεμβρίου.

Ads

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Αξιολογήσαμε τις προτεραιότητες. Θα αξιολογηθεί εάν μελλοντικά θα επανέλθει το μέτρο της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης στην αντλία».

«Ποτέ δεν βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Θέλει υπευθυνότητα. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά. Μετράμε, αξιολογούμε και εφόσον υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν οι αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, με την προσγείωση των προσδοκιών για μια παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, φαίνεται πώς δεν συμφωνεί ο Αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σχεδόν την ίδια ώρα στο ραδιόφωνο  του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε πιο βέβαιος αναφορικά με την επαναφορά της επιδότησης, οριοθετώντας τη λήψη των αποφάσεων για το τέλος του Οκτωβρίου και επαναφορά του μέτρου από τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τις επόμενες μέρες, έως το τέλος του μήνα, θα ληφθεί η όποια απόφαση για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία και τόνισε ότι εάν ληφθεί η σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Ads

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.