Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε ηλικία 88 ετών.

Ads

Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδελφό του, Παύλο, που πέθανε επίσης πριν λίγους μήνες, είχαν ιδρύσει τη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ.

Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Ads

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός.

«Από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό», σημείωσε.

«Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε», κατέληξε η ΚΑΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποχαιρέτησε κι αυτός από την πλευρά του, με ένα λιτό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον αγαπημένο του θείο. «Καλό ταξίδι» έγραψε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναρτώντας μία φωτογραφία του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μεγάλο κενό που δημιουργείται στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν & του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για την απώλεια του ιστορικού αθλητικού παράγοντα.