Πέθανε σήμερα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Θεόφιλος Σεχίδης, που έμεινε στην ιστορία ως ο Έλληνας «Χάνιμπαλ» ή «ο σφαγέας τςη Θάσου», όταν το 1996 δολοφόνησε και τεμάχισε τα πτώματα πέντε μελών της οικογένειάς του

Ads

Ο Σεχίδης πέθανε σε ηλικία 46 ετών από παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Πάντως, η ιατροδικαστική έκθεση θα αποτυπώσει τα αίτια θανάτου.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν υπέρβαρος και την ώρα του μπάνιου, σήμερα το πρωί, παρουσίασε δυσκολία αναπνοής και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο κρατουμένων, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 και 20 Μαΐου 1996 δολοφόνησε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, τη 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα και τον 58χρονο θείο του, αδελφό του πατέρα του, Βασίλη Σεχίδη.

Ads

Η οικογένεια του τον είχε καλέσει στη Θάσο προκειμένου να τον πείσει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, καθώς διέκρινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συμπεριφορά του.

Ο Σεχίδης αρχικά είχε δολοφονήσει τον θείο του ρίχνοντας τον από ύψωμα. Στη συνέχεια δοολοφόνησε τον πατέρα του με καραμπίνα και την μητέρα του και την αδελφή του κόβοντας τους τον λαιμό. Τελευταίο θύμα του ήταν η γιαγιά του.

image

Στη συνέχεια τεμάχισε τα πτώματα -εκτός από αυτό του θείου του- και κατόπιν τα μετέφερε σε σακούλες σε χωματερή της Καβάλας, όπου και τα πέταξε. Ο ίδιος φέρεται να είπε αργότερα ότι άκουγε Τσαϊκόφσκι την ώρα που το έκανε. 

Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τους κράτησε στο ψυγείο.«Είχα κάποιες ψυχιατρικές και άλλες γνώσεις ανατομίας και ήθελα να τους μελετήσω. Δεν διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση και τους πέταξα», φέρεται να κατέθεσε (ΤΑ ΝΕΑ, 20.8.1996). 

Η υπόθεση του κατα συρροή δολοφόνου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο που παρακολουθούσε την εξέλιξη της δίκης του μέσα από το ρεπορτάζ της εποχής.

image

image

image

image