Τραγικό θάνατο βρήκε ο Νίκος Τζονιχάκης, γιος του «Μπάμπη του Φλου», κολλητός φίλος του Παύλου Σιδηρόπουλου και θρύλος της ελληνικής ροκ.

Ads

Ο 75χρονος τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στους Καθενούς στην Εύβοια, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου.

Ήταν η περίοδος που η Εύβοια είχε πληγεί από το σφοδρό κύμα χιονιά. Οι συγχωριανοί του τον βρήκαν την επόμενη μέρα πεσμένο στο χιόνι. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας του ήταν ο «Μπάμπης ο Φλου», ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο να γράψει το διάσημο τραγούδι του.

Ads

Ο Τζονιχάκης ήταν υδραυλικός, ένα επάγγελμα που έλεγε ότι ασκούσε επειδή το ήθελε. Το 1980 ίδρυσε τον Οργανισμό Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας. Αν και δεν είχε σπουδάσει υπήρξε ποιητής, ενώ ο φίλος του ο Σιδηρόπουλος μελοποίησε ένα ποίημά του. Το «Τζονιχάκειον άσμα» το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εν Λευκώ».

Επί δικτατορίας ήταν από τους πρώτους που άφησαν μακριά μαλλιά. Μάλιστα τον είχαν συλλάβει σε μπλόκο και ο συνταγματάρχης Λαδάς τον κούρεψε. Το 1968 για ένα διάστημα αντικατέστησε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο συγκρότημα MGC. Για πάρα πολλά χρόνια έζησε στο ημιυπόγειο εργαστήρι και σπίτι του στην Κυψέλη. Στην είσοδο είχε γράψει τα στοιχεία του και «ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ» που δήλωνε ότι με δική του θέληση ασκούσε το επάγγελμα του υδραυλικού, αν και μουσικός. Στην πόρτα, μάλιστα είχε γραμμένο ΜΗΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΤΩ, αφού, αν και αγράμματος, εκτιμούσε πολύ το διάβασμα και τα βιβλία. Πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις έκανε με φίλους του, στο εσωτερικό του εργαστηρίου, που ονόμαζε ΧΩΡΟ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ.