Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή στην επιστολή του μητροπολίτη Αμβρόσιου, με την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό. Στο περιεχόμενο της επιστολής του μητροπολίτη, ο Νικ. Ντερτιλής χαρκτηρίζεται ως «πολιτικός κρατούμενος», «πρότυπο ζωής», «γενναίος Έλληνας αδερφός» κ.ά.

Ads

Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε πως υπάρχουν δυο επιστολές του μητροπολίτη και σημείωσε ότι αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται ένα κρατούμενο, «πραγματικά είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη, προς ένα υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία έχει υποφέρει από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, για έναν πρωταίτιο της Χούντας, τον κ. Ντερτιλή, με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Νομίζω, ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη υπουργό».

Το αίτημα του μητροπολίτη Αμβρόσιου δεν έχει απορριφθεί. Η επιστολή θα πρέπει να απαντηθεί από τον υπουργό και πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, πρέπει να δώσει την έγκρισή του και το υπουργείο.