Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα σενάρια περί συνεργασιών σε κυβερνητικό επίπεδο, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια κυβέρνηση ισχυρή, η οποία έχει εκλεγεί πριν ένα χρόνο και επανανομιμοποίησε την πολιτική της».

Ads

«Συνεπώς θέματα κυβερνητικής συνεργασίας δεν υπάρχουν», δήλωσε, ερωτηθείς εάν το εγχείρημα που ακολουθήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό και για συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο.

Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αναγκαιότητα» να συζητηθεί συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο και επεσήμανε πως «από εκεί και πέρα μακάρι να υπάρχουν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε η συνεργασία, ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, να είναι ένα απλό ζήτημα και να μπορούν πολλές δυνάμεις μαζί να συνεργάζονται με συγκεκριμένα κριτήρια και προς όφελος του δημοσίου».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι προτάσεις θα αφορά το πλαίσιο πάνω στο οποίο ο Πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απλώς η εκφρασμένη βούληση και η απόφαση του Πρωθυπουργού να απευθυνθεί στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Ads

«Μιλάμε για συναίνεση εθνική συνεννόηση, δεν θα δεχτούμε όμως συμψηφισμούς» ξεκαθάρισε σχετικά με τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συνέδεσε τη συναίνεση με τη μη σύσταση της εξεταστικής για την Οικονομία και υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχει κατατεθειμένο αίτημα της κυβέρνησης για την εξεταστική επιτροπή για τα παραποιημένα στοιχεία της οικονομίας.

«Δεν συζητάμε για παράταση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο αναφέρει τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και μεγάλες αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε ούτως ή άλλως» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου σημαίνει και παράταση του μνημονίου.

Όπως επεσήμανε, «είναι διαφορετικό να συζητάμε για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων μας και διαφορετικό να συζητάμε για νέο μνημόνιο ή για παράταση αυτού του μνημονίου».

Επιπλέον υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η ελληνική πλευρά, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχει εκφραστεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Δεν συζητάμε για αναδιάρθρωση του χρέους, έχουμε δικές μας προτάσεις».