«Δεν υπήρχε κανένας εκβιασμός του πρωθυπουργού κατά τη διακαναλική συνέντευξη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης ότι το δίλημμα που τέθηκε τη Δευτέρα ισοδυναμεί με το «Παπανδρέου ή χάος».

Ads

Ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας εν όψει των εκλογών» προσθέτοντας ότι «είναι η πιο ειλικρινής προσπάθεια που έγινε ποτέ από πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί αν κάτι δεν πάει καλά».

«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στη φάση, όμως, που είμαστε χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του λαού, να δώσουμε και προς τα έξω αλλά και εσωτερικά την εικόνα ότι ο λαός συμμετέχει και οι εκλογές είναι ένα δίλημμα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε δε ότι «είναι σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάμε σε εκλογές, αλλά να συνεχίσει μια πορεία που είναι πάρα πολύ δύσκολη και γι’ αυτό πρέπει όλοι να συναισθανθούμε τη χρησιμότητα αυτής της πορείας».

Ads

«Δεν μπλοφάρει ο Παπανδρέου» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Flash ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. «Νομίζω ότι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που ήθελε να περάσει χτες ο κ. Παπανδρέου είναι ότι δεν θα δεχτεί να είναι πρωθυπουργός υπό ομηρία. Δηλαδή, ένας πρωθυπουργός που οι εξελίξεις τον ξεπερνούν».