Περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι χρωστά η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ» (ΕΝ.ΚΛΩ ΑΕ) στους 850 εργαζόμενους σε όλες τις μονάδες του ομίλου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Κλωστηρίων Γ’, που εδρεύει στη Νάουσα της Ημαθίας, Ηλία Χαρίση.

Ads

«Διεκδικούμε δεδουλευμένα 12 μηνών και τα επιδόματα άδειας και Χριστουγέννων που δεν λάβαμε», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χαρίσης και πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλλιπο Σαχινίδη, δόθηκε η δέσμευση πως το θέμα τους θα εξεταστεί τη Δευτέρα, στο γραφείο της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλης.

Στη συνάντηση με την υπουργό θα παρευρίσκεται και ο κ. Σαχινίδης, καθώς και οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων στην εταιρία. Ο κ. Χαρίσης τόνισε πως οι εργαζόμενοι της Νάουσας, πρόκειται να ζητήσουν και τη διασφάλιση των 199 θέσεων εργασίας που κατέχουν στην εταιρία, έτσι ώστε, «η ανεργία να παραμείνει στο νομό Ημαθίας στο 50%».

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 15 εργοστάσια που διέθετε κάποτε ο πάλαι ποτέ κραταιός όμιλος Λαναρά, έχουν απομείνει μόλις επτά. Από αυτά λειτουργούσε, μέχρι πρόσφατα, μόνον η μονάδα της Κομοτηνής. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΝ.ΚΛΩ ΑΕ έχουν ξεκινήσει πριν από περίπου τρία χρόνια και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Ads