Την ώρα που ανακοινώνονται αβάσταχτα μέτρα εις βάρος των ασθενέστερων τάξεων του ελληνικού λαού, η Βουλή των Ελλήνων μένει στο απυρόβλητο και μάλιστα οι Έλληνες βουλευτές προχωρούν σε αναβαθμίσεις του εξοπλισμού τους οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 5.500 ευρώ. Επιπλέον, ενώ ανακοινώθηκε μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές κατά 15%, ξαφνικά αυξήθηκε κάθετα ο αριθμός των συνεδριάσεων των επιτροπών αυτών…

Ads

Ενώ στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως αναφερόταν δυο με τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα εμφανίζονται από και 8 συνεδριάσεις καθημερινά και πάνω, όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ των Νέων. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι συγκεντρώνουν μέχρι 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ του βασικού μισθού, και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διακόπτεται η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των βουλευτών, ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα θα περικοπεί επίσης κατά 8% το επίδομα κίνησης και οργάνωσης γραφείου των βουλευτών.

Για να διευκρινιστεί η κατάσταση σχετικά με τους εργαζόμενους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ισχύει ο Κανονισμός της Βουλής και όχι οι νόμοι του ελληνικού κράτους, χρειάστηκε στη συνέχεια να εκδοθεί ειδική ανακοίνωση για να γίνει γνωστό πως ό,τι ισχύσει για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Όσο για τον περιβόητο «15ο και 16ο» μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, αυτός δεν καταργείται αλλά περικόπτεται μόλις κατά 8%. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εκ του παραθύρου διακομματικές προσλήψεις που είχαν αποφασιστεί επί προεδρίας Σιούφα.

Ads

Πηγή: Τα Νέα