Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι πληροφορίες για «σαμποτάζ» του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στον νέο επικεφαλής της περιφέρειας, Δημήτρη Κουρέτα, λίγες μόλις μέρες μετά την ήττα του στις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με το pontiki.gr, διασταυρωμένες αναφέρουν ότι από το βράδυ της Τρίτης ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που ήταν σε εξέλιξη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα κυρίως, έχουν σταματήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι επικαλούνται προφορική εντολή του ίδιου του κ. Αγοραστού, ενώ τοπικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για ανάλογη εντολή από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Από τη μεριά του, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο κοινότητας της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρο Κοντογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα επισήμανε πως «τις τελευταίες μέρες τα έργα που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή έχουν σταματήσει».

Ads

Υπό τη σκιά αυτών των πληροφοριών ο ίδιος ο Δημήτρη Κουρέτας επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης χωριά που πλημμύρισαν τον Σεπτέμβριο, όπως ο Βλοχός, η Μεταμόρφωση, η Μαραθέα και άλλα, όπου και διαπίστωσε ότι πράγματι τα μηχανήματα έχουν σταματήσει.

 

Στις καταγγελίες αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς. «Υπάρχει ένα δημοσίευμα στο topontiki.gr το οποίο λέει ότι οι εργολάβοι στα αντιπλημμυρικά σταμάτησαν να εκτελούνε. Με προφορική εντολή Αγοραστού. Ο κ. Αγοραστός είναι ενώπιον τεράστιων ευθυνών. Αυτό το δημοσίευμα θα πρέπει να διαψευστεί άμεσα. Αλλιώς θα μιλάμε για μία τακτική μαυρογιαλουρισμού… Να μας κάνουν λίγο σοφότερους, ο Αγοραστός ή ο Σταϊκούρας. Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι θα ζήσουμε τέτοιου είδους εκτροχιασμό» τόνισε στη Βουλή.