«Στον αέρα» βρίσκεται πλέον η -δεδομένη μέχρι προ ολίγων ημερών- στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη, με φόντο την έντονη ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζεϊμπέκικο του Περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω της έξαρσης των πύρινων μετώπων στη χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Ads

Ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης μπορεί να απολογήθηκε για το περιστατικό και να το απέδωσε σε μια «κακιά στιγμή» ωστόσο φαίνεται πως η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για το αν θα τον στηρίξει ή όχι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές είναι πλέον αμφίβολη.

Ήδη τα πρώτα σενάρια αναφορικά με το πρόσωπο που ενδέχεται να πάρει το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που αυτή αποσύρει την στήριξή της από τον Πατούλη, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ένα από αυτά έχει να κάνει με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα καθόδου του στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ένα ακόμα όνομα που φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι είναι και εκείνο του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.

Ads

Την ίδια στιγμή πάντως, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να μην άρει την στήριξή του προς το πρόσωπο του Γ. Πατούλη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να κατέβει «αντάρτης» και να πολυδιασπαστούν οι δυνάμεις της ΝΔ, κάτι που θα δυσχεράνει τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής.

Από τη μεριά του, κύκλοι του Γιώργου Πατούλη έσπευσαν νωρίτερα να επισημάνουν ότι «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».