Ένα περίεργο περιστατικό κατέγραψε το βράδυ της Παρασκευής η κάμερα ασφαλείας του Καναλιού 6 της Ξάνθης. Πρόκειται για την επίσκεψη χρυσαυγιτών που πέταξαν φειγ βολάν με τις γνωστές ακροδεξιές θέσεις τους αλλά στη συνέχεια μαζεύτηκαν.

Ads

Οι ρίψεις φειγ βολάν της Χρυσής Αυγής έξω από το Κανάλι 6, όπου στεγάζονται επίσης το XanthiPress.gr και η Εφημερίδα Τόλμη,  είναι συχνό φαινόμενο  ενώ πριν από 2 χρόνια ο σταθμός είχε δεχθεί επίθεση από εθνικιστές με τούβλο που έσπασε τζαμαρία, χωρίς να εντοπιστεί η προέλευση των δραστών. Αξιοσημείωτο, τυχαίο ή μη, είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν είχε διαξαχθεί η δίκη για τη δημοσιοποίηση προεκλογικού video με το Δήμαρχο Τοπείρου να ανακοινώνει ότι συμμετέχουν χρυσαυγίτες στο συνδυασμό του.

Τα περιστατικά όπως καταγράφηκαν

Στο περίεργο περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας, όχημα με χρυσαυγίτες εμφανίζεται λίγο μετά τις 11 μμ να πετά φειγ βολάν έξω από το τα γραφεία. Όμως στις 2 το πρωί δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μαζεύουν όλα τα χαρτιά από το χώρο και τα πετάνε στον παρακείμενο κάδο απορριμμάτων ! Ένα από τα χαρτάκια έμεινε εκτός και από αυτό οι υπεύθυνοι του σταθμού άρχισαν να «ξετυλίγουν το κουβάρι» και εντόπισαν τα δύο περιστατικά, ψάχνοντας το video της νύχτας από την κάμερα ασφαλείας.

Ads

Πολλές είναι οι εκδοχές που μπορεί να υπάρχουν και ενδεχομένως θα τις ερευνήσουν οι αρχές, που ενημερώθηκαν. Ίσως κάποιοι να ενοχλήθηκαν από τα νεοναζιστικά φυλλάδια και να τα εξαφάνισαν. Προξενεί εντύπωση όμως ότι φορούν κουκούλες και οδηγεί σε άλλη εκδοχή, ίσως ότι οι χρυσαυγίτες για κάποιο λόγο δεν ήθελαν να αφήσουν τα ίχνη τους έξω από το συγκεκριμένο συγκρότημα, που είναι διαρκώς στόχος ακροδεξιών, εθνικιστών και άλλα ακραίων πολιτικών ομάδων της περιοχής.

Πηγή: xanthipress.gr