«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ τόσο για τον προτεινόμενο αντιπρόεδρο από το κόμμα των Σπαρτιατών αλλά και γι’ αυτόν που θα προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ads

Αίσθηση προκαλούν ωστόσο, οι πληροφορίες πως η Ν.Δ προσανατολίζεται να ψηφήσει υπέρ της υποψηφιότητας του προτεινόμενου αντιπροέδρου από το κόμμα «Νίκη», κίνηση που ίσως δείχνει τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση μέσα στη βουλή με το συγκεκριμένο ακροδεξιό σχηματισμό.

Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επανεκλεγεί ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος έχει προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενδιαφέρον έχει και η στάση που θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κόμματα στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Ads

Από την πλευρά τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ αναμένεται να καταψηφίσουν όχι μόνο τον αντιπρόεδρο που προτείνουν οι Σπαρτιάτες, αλλά και αυτόν που θα προταθεί από τη Νίκη.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Η Ακροδεξιά χωροταξική πίεση… προς τα Αριστερά