Μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρέμβασή του δήλωσε την «ικανοποίησή» για την απόφαση αυτή της δικαιοσύνης, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ads

Ο κ. Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» -όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει- τόνισε σε ανάρτηση του στο twitter: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό είχε επισκεφθεί τους επτά κρατούμενους αστυνομικούς για «συμβολικούς λόγους» όπως είπε, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για παρεμβάσεις στο δικαστικό έργο.

«Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία», είχε αναφέρει προσθέτοντας πως «η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι». Αλλά και ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε συγχαρεί τους αστυνομικούς αμέσως μετά την επίθεση λέγοντας ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Ads

Αμέσης μετά την ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αντέδρασε ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, Θανάσης Καμπαγιάννης ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter απάντησε στον Τ.Θεοδωρικάκο:

«Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα».