Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα σε σημείο λίγα μέτρα πιο μακριά από το γήπεδο.

Ads

Ειδικότερα, μετά την επίθεση εναντίον του βουλευτή οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν αρχικά 11 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Πρόκειται για δύο 26χρονους, έναν 36χρονο, έναν 37χρονο και έναν 63χρονο. Τρία επιπλέον άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο που έχουν ταυτοποιηθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται με τις προσαγωγές να έχουν ξεπεράσει τις 20. Οι δέκα συνολικά κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απρόκλητης εξύβρισης, απειλής και παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του βουλευτή, φέρει ελαφρά τραύματα. Υπεβλήθη σε εξετάσεις στον αυχένα και το μάτι, ενώ μαζί του επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ο Πέτρος Κωνσταντινέας αφού ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό και όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «το μίσος φέρνει μίσος» και «όποιος το τρέφει είναι συνένοχος». «Χάρη στους αστυνομικούς βγαίνω από το νοσοκομείο» πρόσθεσε μιλώντας στο mesogeiotv.gr και συμπλήρωσε: «ευχαριστώ το προσωπικό, τον κόσμο που με παίρνει τηλέφωνο, τον απλό πολίτη… Eγώ μια κουβέντα θέλω να πω: το μίσος φέρνει μίσος κι όποιος το τρέφει, είναι συνένοχός του… Πρέπει να σταματήσουν αυτά». 

Η επίθεση

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το γήπεδο του Μεσσηνιακού για τοπικό ματς όταν άγνωστοι που φορούσαν μαύρα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν σε όλο το σώμα με καδρόνια. 

Ads

Οι δράστες φώναζαν «πουλήσατε τη Μακεδονία π@@@@@ηδες», με τον Π. Κωνσταντινέα να επισημαίνει πως τα άτομα που του επιτέθηκαν πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο. Όπως δήλωσε «καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν». Το μήνυμα που έστειλε είναι ότι «ο φασισμός δεν θα περάσει».