Θέση αναφορικά με τις δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη και τον σάλο που προκάλεσαν, κλήθηκε να πάρει κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη.

Ads

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ «Black Trail» παρουσιάστηκαν απαξιωτικές δηλώσεις του εφοπλιστή,  φέρνοντας μάλιστα σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης μίλησε στα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC).

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε: «Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Ads

Ο ίδιος ο εφοπλιστής ισχυρίζεται  ότι απομονώθηκαν οι δηλώσεις του και δημοσιεύτηκαν εκτός πλαισίου