Τα μαθήματα στο Καποδιστριακό θα αρχίσουν στις 19 Νοεμβρίου αν οι διοικητικοί υπάλληλοι επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες, δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, μία μέρα μετά την απόφαση της Συγκλήτου για επανέναρξη μαθημάτων.

Ads

 
Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο πρύτανης του Καποδιστριακού εξέφρασε τη στήριξή του στους διοικητικούς υπαλλήλους, διευκρινίζοντας πως δεν τους ζητείται να σταματήσουν την απεργία: «Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Εμείς, δεν ζητάμε να σταματήσουν την απεργία. Ζητάμε να επιτρέψουν την είσοδο και η αιτία που δημιουργήθηκε όλο αυτό το πρόβλημα είναι το υπουργείο και μόνο το υπουργείο».
 
Πρόσθεσε πως το υπουργείο Παιδείας «πήρε ένα μέτρο αυθαίρετο, σφαγιαστικό και συνεχίζει την αδιαλλαξία του» και επισήμανε πως έχει κάνει κατ’ επανάληψη έκκληση στον υπουργό να γίνει διάλογος για βρεθεί μια λύση, όμως βρίσκει αδιαλλαξία.
 
Υπενθυμίζεται πως τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού όσο και του Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχουν αποφασίσει νέα πενθήμερη απεργία μέχρι την Παρασκευή 15/11, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει δώσει εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει «παράνομη» αλλά όχι «καταχρηστική» την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού και του Μετσόβειου.