Με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ζητά τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για πιθανά παραπτώματα που ίσως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Ads

Στην επιστολή του, ο κύριος Τσιάρας επισημαίνει: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Παράλληλα, δηλώσεις σχετικά με τη μητέρα των παιδιών και κατηγορούμενη για τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε η γιατρός του παιδιού στο νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με τα όσα λέει η γιατρός η διακομιδή του παιδιού στο «Αγλαϊα Κυριακού» έγινε επειδή δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν τα επεισόδια που πάθαινε το παιδί.

«Θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος και αποφασίσαμε τη διακομιδή στο “Αγλαΐα Κυριακού”» συμπλήρωσε.

Ads

Αποκάλυψε πως υπήρχε μια υποψία στο μυαλό τους ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, πράγμα που επικοινώνησαν και με τους γιατρούς στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Επιπλέον, η γιατρός ανέφερε πως είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο του παιδιού, κάτι που ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό για συγκεκριμένους λόγους.