Εντολή για πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχτηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ο Νίκος Μαζιώτης, έδωσε ο γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπύρος Φυτράκης.

Ads

Όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στο indymedia, η επίθεση στον Μαζιώτη, που βρισκόταν σε διαδικασία ανάρρωσης στην πρέτυγα Ε μετά την απεργίας πείνας, έγινε από 10 άτομα, με 2-3 να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή. Ο Μαζιώτης φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι και τα πλευρά και μία μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αρχές θα διερευνήσουν όλα τα δεδομένα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν είτε τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν, είτε παραλήψεις από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι, με ανάρτηση τους στο Indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Συγκεκριμένα, αναφέρουν το εξής: «Οι δειλοί εκ των Πυρήνων, έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε΄πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε, μετά από απεργία πείνας […] Στον πόλεμο εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και εμάς προσωπικά, από το καλοκαίρι στις 30/6 και με κορύφωση την συγκεκριμένη επίθεση, την σκυτάλη εντός της φυλακής πήρε από το κράτος μια δράκα δειλών εγκληματιών κρατουμένων που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί κρατούμενοι, και που μόνο αυτό δεν είναι.

Ads

[…] Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας γράφαμε ότι οι συγκεκριμένοι εκ των Πυρήνων συνέβαλαν ώστε να μην βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση και με την Επιτροπή Αγώνα να πολεμά την απεργία πείνας. [..] Η ‘‘ανοχή και η ουδετερότητα’’ στους συγκεκριμένους εκ των Πυρήνων, στον μετανοημένο (σημ: μέλος του ΕΛΑ) και σε αυτές τις πρακτικές είναι συνενοχή με εγκληματίες.

Δεν μας ‘‘έφαγαν’’ στην ‘‘παρανομία’’τόσα χρόνια οι μπάτσοι, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Μαζιώτη κατά την σύλληψή του οι μπάτσοι το καλοκαίρι του 2014, δεν σκοτώθηκε η Ρούπα κατά την προσεδάφιση του ελικοπτέρου που επιχείρησε την απόδραση του Μαζιώτη αλλά και των συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων, θα το κάνουν τώρα αυτοί οι αλήτες; Από εδώ και στο εξής για ό,τι συμβεί στον Μαζιώτη εκτός από τους συγκεκριμένους υπεύθυνοι θα είναι η υπηρεσία και η κυβέρνηση. Και αν δεν τους απομονώσει άμεσα ο χώρος, όποιος συνδιαλέγεται μαζί τους θα είναι συνένοχος σε ό,τι συμβαίνει.
Θα επανέλθουμε»