Παραγγελία να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο εισαγγελείς που συμμετέιχαν στο συμβούλιο που χορήγησε τις άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό, έδωσε στον αντεισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ads

Στο έγγραφο της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι με τις ενέργειές τους, στις οποίες αποδίδεται σφάλμα από βαριά αμέλεια, έχουν βλάψει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Το πόρισμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταλήγει στη διαπίστωση ότι οι δύο εισαγγελείς αντιμετωπίζουν πειθαρχικές ευθύνες.

Επιπλέον, στο πόρισμα, αναφέρεται ακόμη ότι η συνολική στάση του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές δεν ήταν ενδεδειγμένη καθώς είχε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, πηγαίνοντας στην πτέρυγά τους, ενώ είχε υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και στο κάψιμο του κελιού του.

Ads

Επίσης σημειώνεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η προσωπικότητα του Χ. Ξηρού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Παράλληλα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Χ.  Ξηρού στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης:
Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο ερευνών για τον Χριστόδουλο Ξηρό