Πειθαρχικές ευθύνες φέρεται να έχει εντοπίσει και για τις δύο εισαγγελείς των φυλακών του Κορυδαλλού, που ενέκριναν την χορήγηση των αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής στο σχετικό πόρισμά του.

Ads

Ο Ευάγγελος Ζαχαρής, σύμφωνα με «Τα Νέα» διαβίβασε το αποτέλεσμα της έρευνάς του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αφού το μελετήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  θα αποφασίσει τη Δευτέρα για το αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, βαρύτατες ευθύνες καταλογίζονται στην εισαγγελέα που έδωσε την πρώτη άδεια στον Ξηρό, ενώ η ίδια μετείχε στη συνεχεία στο συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε και άλλες άδειες στον δραπέτη, όπως μετέδωσε το Σκάι. Επίσης, ευθύνες αποδίδονται και στην εισαγγελέα που ψήφισε «ναι» στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού, κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Την ίδια στιγμή, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Ξηρού στη φυλακή.

Ads