Κλήση σε απολογία έλαβαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς σε δημοσίευμα τους στο διαδίκτυο και επιστολή τους στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκαν σε εκμίσθωση εκπαιδευτικών του νομού σε ιδιώτη.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εποχής», οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν την παράλογη εκμίσθωσή τους σε ιδιώτη που έγινε μάλιστα χωρίς υπογραφές αλλά τηλεφωνικώς. Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν συγκεκριμένα «ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κασκαμπάς εκχώρησε τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε κάποιον ιδιώτη-συνεργάτη της ΕΑΠ ονόματι Θεοδωρόπουλο Θωμά, με έδρα τη Χαλκίδα, από τηλεφώνου. Η ανάθεση αυτή έγινε χωρίς καμία μα καμία διασφάλιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων 250 καθηγητών της Ευρυτανίας και μάλιστα χωρίς ο εν λόγω άγνωστος κύριος να υπογράψει έστω ένα χαρτί ότι είναι υπόλογος έναντι του νόμου».

Η κλήση που έλαβαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερε συγκεκριμένα: «Σας προσκαλούμε σε έγγραφη απολογία διότι στις 13-05-2011 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ επιστολή της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σχετική με την «ανάθεση της μισθοδοσίας σε ιδιώτες» κατά παράβαση των άρθρων 25, 26 και 107 του Ν. 3528/2007».

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας χαρακτήρισαν την κλήση αυτή «προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζοντας «τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας» και απαίτησε «να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ».

Ads