«Η συζήτηση για το Μνημόνιο οφείλει να είναι παρούσα αλλά όχι κυρίαρχη», διαμήνυσαν χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ads

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, «η επιλογή του πρωθυπουργού να προβάλει τις τοπικές εκλογές ως ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, αποτελεί απόπειρα πειρατείας στη ψήφο των πολιτών για την αυτοδιοίκηση. Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες επιλογές της ΝΔ και της Αριστεράς».

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να χειροτερέψει κι άλλο η ζωή μας: γιατί αυτό θα συμβεί αν αναθέσουμε για 3,5 χρόνια τη διοίκηση των δήμων και των περιφερειών, του πιο κοντινού στους πολίτες θεσμού, σε ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί με τελείως διαφορετικά κριτήρια», οι Πράσινοι υπερασπίστηκαν «θεσμούς παράλληλης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, όπως τράπεζες χρόνου ή συνεταιρισμούς παραγωγών – καταναλωτών, που θα λειτουργούν ως τοπικό δίκτυ ασφαλείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι Πράσινοι, στο δεύτερο εκλογικό γύρο, ανάμεσα σε άλλα, θα τοποθετηθούν με βάση την ανάγκη να αποτραπεί η ανάδειξη «επικίνδυνων» υποψηφίων.

Ads