Σήμερα το πρωί η Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά γέμισε με ζωγραφιές και παιδικές φωνές.

Ads

Με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Πειραιώς Τέχνη», πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εικαστική δράση. Δεκάδες παιδιά παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων αναζήτησαν σε έναν μεγάλο χάρτη, εντόπισαν και ζωγράφισαν με τη δική τους ματιά σημεία του Πειραιά

“Το παιχνίδι για τα παιδιά είναι να ψάξουν μια εικόνα με χαρακτηριστικά σημεία της πόλης του Πειραιά, να εντοπίσουν το σημείο στο χάρτη και βιωματικά να το ζωγραφίσουνε. Παράλληλα, κάνουμε και μια ιδιαίτερη αναφορά στην παλιά χρήση του χώρου, καθώς η Δημοτική Πινακοθήκη αποτελούσε το παλιό Ταχυδρομείο του Πειραιά” δήλωσε η εικαστικός και παιδαγωγός , Πολυξένη Τσοπάνογλου – Παπαρρηγοπούλου που είχε την επιμέλεια της εικαστικής – παιδαγωγικής δράσης.

“Στα δεκάδες παιδιά που ήρθαν σήμερα μοιράσαμε εικόνες από όλο το Πειραιά: Το Δημαρχείο, τον Ηλεκτρικό Σταθμό, το Ναυτικό Μουσείο, το Βεάκειο το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τόσα ακόμα σημεία της πόλης”, πρόσθεσε η κυρία Τσοπάνογλου – Παπαρρηγοπούλου .

Ads

Στο τέλος, κάθε παιδί που ολοκλήρωνε την εικόνα που ζωγράφιζε, έπαιρνε ένα αναμνηστικό γραμματόσημο.

“Ελπίζουμε να είναι η πρώτη εκδήλωση από τις πολλές θα ακολουθήσουν” τόνισε η κυρία Τσοπάνογλου – Παπαρρηγοπούλου