Τέλος στην εγκληματική δράση του βιαστή που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος νεαρών γυναικών και κοριτσιών στον Πειραιά έβαλε η αστυνομία, με την σύλληψή του πριν λίγες μέρες.

Ads

Πρόκειται για 29χρονο Έλληνα ξυλουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αν και ο ίδιος ομολόγησε 50 επιθέσεις, τεκμηριωμένες είναι έξι, όσες δηλαδή καταγγέλθηκαν στην αστυνομία και τα θύματα αναγνώρισαν τον δράστη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, «διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός είτε οδηγώντας μοτοσυκλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, εισέρχονταν μαζί τους εντός αυτών και προέβαινε, με χρήση βίας ή απειλών, σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις».

Ads

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) υποθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών, μία εκ των οποίων αφορά ανήλικη, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χαρακτηριστικά ενδύματα που φορούσε κατά την τέλεση των προαναφερόμενων πράξεων, δύο (2) αεροβόλα όπλα, μία (1) βαλίστρα και ένα (1) μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε επίσης η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.