«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή», «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη»: Με αυτά τα συνθήματα οι μαθητές του Πειραιά έδωσαν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και πραγματοποίησαν πορεία προς τον ΗΣΑΠ.

Ads

image
image
image
image
image
image

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καλούν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που πραγματοποιούνται για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Για αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους! Μέσα στις σχολές μας εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τη στήριξή μας στους τραυματίες, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι» αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. 

Ads