Το ‘πε και το ‘κανε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και για «να τη σπάσει» στους Συριζαίους μετά τη γραβάτα φόρεσε και φουστανέλα.

Ads

Το είχε προαναγγείλει μια ημέρα νωρίτερα πως θα ντυθεί τσολιάς. «Μου την έχουν σπάσει όλοι αυτοί οι Συριζαίοι που εμφανίζονται χωρίς γραβάτα στις επίσημες εκδηλώσεις. Αϊ στο διάολο τους βαρέθηκα και είπα στη Θεσσαλονίκη έχουμε διπλή γιορτή, θα φορέσω γραβάτα για να τους τη σπάσω […] Εχω ράψει και φουστανέλα στη Νάουσα και με την πρώτη ευκαιρία, σε εθνική επέτειο θα εμφανιστώ και με φουστανέλα. Αυτοί χωρίς γραβάτα, εγώ με φουστανέλα. Και ότι θέλουν ας πουν. Οι Σκωτσέζοι γιατί φορούν Κιλτ’’;», είχε δηλώσει. 

Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο γιος του Στέλιος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε έχει τραβηχτεί.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του, μετά τη μαθητική παρέλαση, για τα τακούνια των μαθητριών. Ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε πως είναι κατά των μαθητικών παρελάσεων ενώ σημείωσε πως οι μαθήτριες δεν πρέπει να φορούν τακούνια. «Είναι υποχρέωση αυτών που διοργανώνουν την παρέλαση να μην επιτρέπουν τα τακούνια. Εν έρθουν οι μαθήτριες με τακούνια οι γυμναστές πρέπει να τις αποβάλουν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τα αγοράκια ήταν φέτος καλύτερα από τα κοριτσάκια».