Κατόπιν της αποκάλυψης ότι η μικρή Μαρία είχε πιστοποιητικό γεννήσεως από τον Δήμο Αθηναίων όταν οι φερόμενοι ως γονείς της δήλωσαν πως την παρέλαβαν από Βούλγαρους Ρομά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η διευθύντρια, η προϊσταμένη και δυο υπάλληλοι του Ληξιαρχείου Αθηνών παύονται από τα καθήκοντά τους.

Ads

Όπως δήλωσε ο Γ. Καμίνης, στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε για την περίοδο 2008-2013, διαπιστώθηκε ότι οι 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις για πιστοποιητικά γέννησης που καταγράφηκαν το 2011, αυξήθηκαν στις 200 το 2012 και στις 400 το 2013. Οι περισσότερες ετεροχρονισμένες δηλώσεις προέρχονται από το 4ο δημοτικό διαμέρισμα, περιοχές δηλαδή όπου διαμένουν πολλοί Ρομά. Οι τέσσερις υπάλληλοι θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει για την μεταβολή αυτών των στοιχείων και συνεπώς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

 
Διαβάστε για την υπόθεση της 4χρονης Μαρίας
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα ζητήσει την συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Αστυνομίας, αφού το ζήτημα αφορά και την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων.
 
Τέλος, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) τη διενέργεια ελέγχου στα δημοτολόγια όλων των Δήμων της χώρας.