Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Περικλής Μαντάς για τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας πως διαθέτει offshore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ.

Ads

Η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε με 260 ψήφους υπέρ, 1 «παρών» και 2 κατά,.

Από τη μεριά του, ο υπερσυντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε μιλώντας στην Ολομέλεια ότι ο βουλευτής της ΝΔ συνδέεται με off shore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ μέσω αχυρανθρώπου και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ είπε ότι είναι η όγδοη φορά που επιχειρούν να τον σπιλώσουν, ζητώντας την άρση της ασυλίας του. «Νομίζουν ότι θα υποστείλω τη σημαία και θα κάτσω φρόνιμος, αλλά αυτό δεν θα γίνει γιατί δεν είναι στο γονίδιο μου», είπε και πρόσθεσε πως εάν υπήρξε παρέμβαση της Βουλής, της ΑΑΔΕ και της Εφορίας Καλαμάτας ο κ. Μαντάς θα έχανε την έδρα του.

Πρότεινε δε, μια συμφωνία, αν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες του ο Περικλής Μαντάς να παραιτηθεί ή να τον αποπέμψει η ΝΔ με τον Θάνο Πλεύρη να τον καλεί να απαντήσει εάν ο ίδιος παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες του.

Ads

Από την πλευρά του διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής της ΝΔ ότι έχει σχέση με off shoreεταιρία, παραδέχθηκε ωστόσο, ότι έχει χρέη προς το δημόσιο (για οφειλές 650.000-700.000 μίλησε ο Παύλος Πολάκης) τα οποία είναι σε διαδικασία ρύθμισης. «Είμαι ο Περικλής Μαντάς και κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι, αυτό της κοινωνίας», ανέφερε και μίλησε για επίθεση στρατευμένων τρολ του Πολάκη στο ανήλικο παιδί του.

«Αν είχαμε μια σκιά, διαλύθηκε από όσα είπε ο κ. Μαντάς», σχολίασε ο Νίκος Παππάς με τον κ. Πολάκη να επιμένει πως δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον βουλευτή της ΝΔ και πως τα στοιχεία που κατέθεσε δεν τα έβγαλε από το κεφάλι του.